fbpx

Λάδι Καρύδας – Coconut oil

Λάδι καρύδας - Coconut oil

Λάδι Καρύδας – Coconut oil

Λάδι Καρύδας – Coconut oil: το λάδι καρύδας  προέρχεται από τη σάρκα ώριμων καρύδων. Οι καρύδες είναι οι καρποί του φυτού Cocos nucifera. Το λάδι καρύδας αποτελείται κατά 99% από λιπαρά, εκ των οποίων τα 82% είναι κορεσμένα. Τα κορεσμένα λιπαρά είναι: λαυρικό οξύ, μυριστικό οξύ, παλμιτικό οξύ και καπρυλικό οξύ. Το λαυρικό και το καπρυλικό οξύ έχουν αντιμυκητισιακή, αντιβακτηριδιακή, αντιμικροβιακή και αντι-ική δράση.

Λόγω της μικρής μοριακής δομής του το λάδι καρύδας – coconut oil απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και χαρίζει επιδερμίδα λεία και λαμπερή. Συμβάλλει στην επούλωση ραγάδων και ουλών. Δημιουργεί μια ασπίδα που προστατεύει τη φυσική υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά, που χρειάζεται το δέρμα για να είναι υγιές, ελαστικό και όμορφο.Μπορεί λοιπόν να χρησιμοποιηθεί μετά την εφαρμογή του σέρουμ, της κρέμας ή όποιου άλλου καλλυντικού, κλειδώνοντας τη δράση αυτών των προϊόντων.

Χρήσεις

  • Πρόσωπο: σαν καθαριστικό. Αφαιρεί μακιγιάζ και ρύπους, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και προσφέρει απαλό, λείο δέρμα. Για ενυδάτωση και θρέψη, ιδιαίτερα σε ξηρά ή θαμπά δέρματα. Μπορείνα χρησιμοποιηθεί για μασάζ στο πρόσωπο, για να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσει στην ανόρθωση των μυών. Θεωρείται ιδανικό για την ενυδάτωση και επούλωση των ξηρών ή σκασμένων χειλιών. Συμπεριλαμβάνεται σαν μαλακτικό συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης χειλιών (lip balms).
  • Σώμα: μετά το μπάνιο για ενυδάτωση και θρέψη. Καταπολεμά ραγάδες και ουλές. Σαν αντηλιακό λάδι για γρήγορο και ομοιόμορφο μαύρισμα. Προστατεύει από το ξεφλούδισμα και διαθέτει μικρή φυσική αντηλιακή προστασία. Για αυτό συχνά χρησιμοποιείται στην παρασκευή αντηλιακών προϊόντων ή λαδιών μαυρίσματος (tanning oil).
  • Μαλλιά: ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος την τρίχα. Είναι εξαιρετικό για σγουρά, ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά. Προστατεύει την τρίχα από σπάσιμο και ψαλίδα. Χαρίζει υγιή μαλλιά γεμάτα λάμψη.
  • Αρώματα & mist: λόγω του υπέροχου αρώματος που έχει το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή αρωμάτων ή αρωματικών χώρου.

 

 

 

 

Share this post


 

Γραφτείτε στο Newsletter για να μαθαίνετε πρώτοι
τα νέα για τα προϊόντα & τις προσφορές μας!

 

Κουπόνι γνωριμίας -15%
(δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με εκπτώσεις ή προσφορές)