fbpx ...

Έλαιο αβοκάντο

Λάδι Αβοκάντο

Έλαιο αβοκάντο

Έλαιο αβοκάντο! Εκτός από την μαγειρική είναι πολύ ωφέλιμο και στην περιποίηση του δέρματος. Είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, καθώς και σε βιταμίνες A, D και E. Περιέχει ακόμη κάλιο, λεκιθίνη και πληθώρα θρεπτικών στοιχείων: βήτα καροτίνη, μαγνήσιο, σίδηρο, αμινοξέα, φιλικό οξύ. Η επιδερμίδα μας απορροφά με ευκολία αυτά τα θρεπτικά συστατικά, τα οποία την βοηθούν να ανανεωθεί. Σήμερα χρησιμοποιούμε το λάδι αβοκάντο προκειμένου να παρασκευάσουμε πληθώρα καλλυντικών για το πρόσωπο, το σώμα ή τα μαλλιά μας.

Έλαιο αβοκάντο

Ιδιότητες αβοκάντο

  • Ενυδατώνει και παράλληλα θρέφει το δέρμα.
  • Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά συστατικά του αντιμετωπίζουν δερματικά προβλήματα, όπως ψωρίαση ή εκζέματα. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και ανακουφίζει το ερεθισμένο, κόκκινο ή και ξεφλουδισμένο δέρμα. Επιπλέον είναι ιδανικό έλαιο, για να αντιμετωπίσει την ξηρότητα του δέρματος.
  • Συμβάλλει στη γρήγορη επούλωση τραυμάτων. Τόσο τα λιπαρά οξέα, όσο και το ελαϊκό οξύ, που περιέχει το έλαιο αβοκάντο, ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη δημιουργία νέου συνδετικού ιστού. Συμβάλλει ακόμη στη μείωση της φλεγμονής κατά τη διάρκεια της επούλωσης.
  • Διαθέτει από μόνο του μικρό αντηλιακό δείκτη προστασίας, αλλά ταυτόχρονα βοηθά τόσο στην πρόληψη, όσο και στην αντιμετώπιση ηλιακών εγκαυμάτων. Οι βιταμίνες, οι πρωτεϊνες, η λεκιθίνη και τα λιπαρά οξέα του απαλύνουν το δέρμα και μειώνουν τη φλεγμονή στο ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα.
  • Έχει αντιγηραντική δράση. Προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης, μειώνει τις ρυτίδες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Ταυτόχρονα μειώνει τις κηλίδες ή πανάδες. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο σε ώριμα δέρματα.
  • Τέλος ενδυναμώνει τα νύχια και έτσι τα προστατεύει από το σπάσιμο ή το ξεφλούδισμα. Εξίσου καλό είναι και για τα μαλλιά. Μειώνει το φριζάρισμα, αλλά και την ψαλίδα, δίνοντας λάμψη στα μαλλιά. Αντιμετωπίζει επίσης την ξηροδερμία, αλλά και την πιτυρίδα του τριχωτού.

Μπορούμε λοιπόν να συμπεριλάβουμε το αβοκάντο στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής μας είτε ως αυτούσιο λάδι ή σαν συστατικό στα καλλυντικά προϊόντα που επιλέγουμε. Και θυμόμαστε πάντα ότι τα φυτικά έλαια αποτελούν σύμμαχο της υγείας και της ομορφιάς μας!

Share this post

 

Γραφτείτε στο Newsletter για να μαθαίνετε πρώτοι
τα νέα για τα προϊόντα & τις προσφορές μας!

 

Κουπόνι γνωριμίας -15%
(δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με εκπτώσεις ή προσφορές)