Η Specchiasol ιδρύθηκε το 1973 στη Βερόνα της Ιταλίας. Παράγει πάνω απο 750 προϊόντα: φαρμακευτικά βότανα, αιθέρια έλαια, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά. Εδώ και 40 χρόνια η Specchiasol είναι πρωτοπόρος εταιρία σε έναν νέο τρόπο ζωής που λέγεται “φυτοθεραπεία”.

Όλες οι πρώτες ύλες, που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των προϊόντων, προέρχονται από ιδιόκτητα βιολογικά αγροκτήματα του ομίλου της Specchiasol.

Η Specchiasol κατάφερε να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό μείγμα ανάμεσα στη φύση, την παράδοση και την επιστημονική έρευνα. Άντλησε από αυτούς τους θησαυρούς τη γνώση που απαιτείται για να δημιουργήσει προϊόντα της σύγχρονης φυτοθεραπείας.

Φυτοθεραπεία

Η Φυτοθεραπεία είναι η σύγχρονη έκφραση της βοτανικής ιατρικής. Σύμφωνα με αυτή γίνεται χημική και φαρμακευτική ανάλυση των δραστικών συστατικών του κάθε βοτάνου και της ακριβούς δράσης του στον ανθρώπινο οργανισμό. Η Φυτοθεραπεία μπορεί να δώσει ασφαλείς, αξιόπιστες και αποτελεσματικές φυσικές λύσεις σε θέματα υγείας στο σύγχρονο άνθρωπο.

Τα θεραπευτικά φυτά αναμφισβήτητα αποτελούν ένα από τα πολυτιμότερα δώρα της φύσης προς την ανθρωπότητα. Η ανάπτυξη της κλασσικής ιατρικής σε όλους τους μεγάλους πολιτισμούς εφαρμόστηκε με βάση την θεραπευτική δράση των βοτάνων.

Με συνεχή έρευνα και καινοτόμες μεθόδους παραγωγής, η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα. Και το σπουδαιότερο να  διατηρήσει αναλλοίωτα τα φυσικά τους συστατικά.

Η  σειρά E.P.I.D. αποτελείται από προϊόντα, που έχουν παραχθεί με μια αποκλειστική μέθοδο επεξεργασίας της πρόπολης. Τη μέθοδο αυτή την  έχει αναπτύξει και πατεντάρει η Specchiasol σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Η πρόπολη χρησιμοποιείται  είτε μόνη, είτε συνεργιστικά με φυτικά εκχυλίσματα για την καλή λειτουργία του άνω αναπνευστικού συστήματος. Με τη μέθοδο αυτή χρησιμοποιείται αποκηρωμένη πρόπολη, τιτλοδοτημένη 3% σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά συστατικά) και απαλλαγμένη από αλλεργιογόνες ουσίες.

Η εταιρεία επιλέγει τις καλύτερες φυσικές πρώτες ύλες με τα αυστηρότερα ποιοτικά κριτήρια και με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον. Η οικολογική συνείδηση και η διατήρηση του οικοσυστήματος είναι πρωτίστης σημασίας για την εταιρεία.

Το να φροντίζεις για την ευημερία της ανθρωπότητας σημαίνει φροντίδα για την ευημερία της φύσης και σεβασμό προς το περιβάλλον.