Η Specchiasol ιδρύθηκε το 1973 στη Βερόνα της Ιταλίας. Παράγει πάνω απο 750 προϊόντα: φαρμακευτικά βότανα, αιθέρια έλαια, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, καθώς και καλλυντικά. Εδώ και 40 χρόνια η Specchiasol είναι πρωτοπόρος εταιρία σε έναν νέο τρόπο ζωής που τον ονομάζουμε “φυτοθεραπεία”.

Specchiasol

Όλες οι πρώτες ύλες, που χρησιμοποιεί η εταιρεία στην παρασκευή των προϊόντων, τις λαμβάνει από ιδιόκτητα βιολογικά αγροκτήματα του ομίλου της Specchiasol.

Η Specchiasol κατάφερε να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό μείγμα ανάμεσα στη φύση, την παράδοση, καθώς και την επιστημονική έρευνα. Άντλησε από αυτούς τους θησαυρούς τη γνώση, για να δημιουργήσει προϊόντα της σύγχρονης φυτοθεραπείας.

Φυτοθεραπεία

Η Φυτοθεραπεία είναι η σύγχρονη έκφραση της βοτανικής ιατρικής. Σύμφωνα με αυτή οι επιστήμονες κάνουν χημική και φαρμακευτική ανάλυση των δραστικών συστατικών για κάθε βότανο. Επίσης αναλύουν με ακρίβεια τη δράση τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Η Φυτοθεραπεία μπορεί να δώσει ασφαλείς, αξιόπιστες και αποτελεσματικές φυσικές λύσεις σε θέματα υγείας στο σύγχρονο άνθρωπο.

Τα θεραπευτικά φυτά άλλωστε αναμφισβήτητα αποτελούν ένα από τα πολυτιμότερα δώρα της φύσης προς την ανθρωπότητα. Επιπλέον η ανάπτυξη της κλασσικής ιατρικής σε όλους τους μεγάλους πολιτισμούς έχει γίνει με βάση την θεραπευτική δράση των βοτάνων.

Με συνεχή έρευνα και καινοτόμες μεθόδους παραγωγής, η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα. Και το σπουδαιότερο να  διατηρήσει αναλλοίωτα τα φυσικά τους συστατικά.

Η  σειρά E.P.I.D. παρουσιάζει προϊόντα, που η παραγωγή τους έγινε με μια αποκλειστική μέθοδο επεξεργασίας της πρόπολης. Τη μέθοδο αυτή την  έχει αναπτύξει και πατεντάρει η Specchiasol σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Την πρόπολη την χρησιμοποιούμε  είτε μόνη, είτε συνεργιστικά με φυτικά εκχυλίσματα για την καλή λειτουργία του άνω αναπνευστικού συστήματος. Με τη μέθοδο αυτή χρησιμοποιείται αποκηρωμένη πρόπολη, τιτλοδοτημένη 3% σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά συστατικά) και απαλλαγμένη από αλλεργιογόνες ουσίες.

Η εταιρεία επιλέγει τις καλύτερες φυσικές πρώτες ύλες όχι μόνο με τα αυστηρότερα ποιοτικά κριτήρια, αλλά και με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον. Η οικολογική συνείδηση και η διατήρηση του οικοσυστήματος είναι πρωτίστης σημασίας για την εταιρεία.

Το να φροντίζεις για την ευημερία της ανθρωπότητας σημαίνει φροντίδα για την ευημερία της φύσης, αλλά και σεβασμό προς το περιβάλλον. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι στην Ελλάδα αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Specchiasol είναι η εταιρεία Natural Balance.