Η ελληνική εταιρεία My Bee παρασκευάζει φυσικά, πιστοποιημένα δερμοκαλλυντικά πρόπολης. Η χρησιμοποιούμενη πρόπολη προέρχεται από  μελίσσια παραγωγής της, που βρίσκονται στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, στην Καρδίτσα.

Η εταιρεία συνδυάζει την οικογενειακή παράδοση στη μελισσοκομία, την εξειδίκευση στην παραγωγή & επεξεργασία πρόπολης και την επιστημονική κατάρτιση στη δημιουργία καλλυντικών. Παράγει προϊόντα με αγάπη για τις μέλισσες και σεβασμό για το περιβάλλον.

Το κύριο συστατικό όλων των προϊόντων της My Bee είναι η πρόπολη. Η πρόπολη είναι μία κολλώδης ουσία, που παράγουν οι μέλισσες. Προέρχεται από τη συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών. Στη συνέχεια οι μέλισσες την εμπλουτίζουν με γύρη, κερί, ένζυμα και άλλες ουσίες.

Οι πιο σημαντικές και ερευνητικά τεκμηριωμένες ιδιότητες της πρόπολης είναι:

  • Αντιβακτηριδιακή δράση
  • Αντι-ική δράση
  • Αντιμυκητισιακή δράση
  • Αναισθητική (αναλγητική) δράση
  • Αντιπαρασιτική δράση
  • Αντιφλεγμονώδης δράση
  • Επουλωτική δράση

Συστατικά όπως το κερί μέλισσας, το μέλι, το λούπινο, το άγριο τριαντάφυλλο, βότανα του βουνού αλληλεπιδρούν με την πρόπολη και παράγουν αποτελεσματικά προϊόντα. Προϊόντα που όχι μόνο ενισχύουν και διατηρούν την ομορφιά του δέρματος, αλλά ταυτόχρονα προστατεύουν από ήπιες δερματικές ασθένειες.

Εφαρμόζονται συστήματα ελέγχου από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς καλλυντικών και τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα ως φυσικά βιολογικά. (ΕΟΦ, Γνωστοποίηση CPNP, HALAL, ICADA Bio-Natural+Organic).

Η εταιρεία συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος για την επιστημονική τεκμηρίωση των ευεργετικών ιδιοτήτων της πρόπολης, που παράγει.

Είναι μέλος εθνικών & παγκόσμιων φορέων (1% for the Planet / SOS – Bee), προσφέροντας μέρος των εσόδων της για την περιβαλλοντική προστασία & την προβολή του ρόλου της μέλισσας στο οικοσύστημα.

Τα προϊόντα της δεν δοκιμάζονται σε ζώα (Πιστοποίηση PeTA).