Η εταιρεία βιολογικών καλλυντικών Lavera (la vera: η αλήθεια) ιδρύθηκε από τον Thomas Haase. Έναν άνθρωπο με όραμα που μετέτρεψε την προσωπική του ιστορία σε αποστολή της ζωής του. Καθώς από την παιδική του ηλικία έπασχε από νευροδερματίτιδα, ξεκίνησε από πολύ νωρίς να ψάχνει για εναλλακτικές θεραπείες του δέρματος. Έτσι ανέπτυξε τα πρώτα προϊόντα περιποίησης για το δικό του εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα. Το 1987 λιδρυσε την εταιρεία Laverana και εισήγαγε στην αγορά τη μάρκα Lavera.

Πρωταρχικός στόχος της Lavera είναι η παραγωγή αληθινών φυσικών καλλυντικών, που βασίζεται στο τρίπτυχο: καταλληλότητα-συμβατότητα-αποτελεσματικότητα. Κάθε τύπος δέρματος πρέπει να προστατεύεται, να τρέφεται και να διατηρεί την ισορροπία του. Μέσω έρευνας και ανάπτυξης νέες διαδικασίες παραγωγής και νέα φυσικά δραστικά συστατικά συνεχώς αναπτύσσονται.

Αρχές της εταιρείας

  • Όχι δοκιμές σε ζώα.
  • Εγγύηση της συμβατότητας και αποτελεσματικότητας των προϊόντων με δοκιμές τους σε εθελοντές.
  • Χωρίς χημικές ουσίες, σιλικόνες, ορυκτέλαια και παράγωγά τους, χωρίς άλατα αλουμινίου και χωρίς πλαστικό.
  • Προστασία των φυσικών πόρων: αειφόρος παραγωγήμε πράσινη ενέργεια, βιώσιμες πρώτες ύλες, ειδικές συσκευασίες.
  • Η καινοτομία στη σύνθεση των φυσικών καλλυντικών Lavera τα καθιστά 100% συμβατά για όλη την οικογένεια.

Peta Approved: επίσημη πιστοποίηση από 1/11/20 από τον διεθνή οργανισμό PETA για τα δικαιώματα των ζώων. Από ίδρυσής της (1987) η Lavera αντιτίθεται στις δοκιμές σε ζώα. Για αυτό αποφάσισε να διευρύνει τη δέσμευσή της για τα δικαιώματα των ζώων, υπό το πρίσμα της συνεργασίας της με τον PETA.