Η  Aloe Vera Hellas Ltd είναι μια εταιρεία, που λειτουργεί στο Ηράκλειο Κρήτης. Έκανε έναρξη το 2012 και το αντικείμενό της είναι η πώληση φυτών αλόης, καθώς επίσης και η παραγωγή προϊόντων με βάση την αλόη. Διαθέτει φυτά Aloe Vera ποικιλίας Barbadensis Miller από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες. Παράλληλα τηρεί όλους τους κανόνες και ελέγχους επεξεργασίας για την παραγωγή γέλης.

Παρέχει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία στους παραγωγούς της. Έτσι αυτοί καλλιεργούν το φυτό όσο το δυνατόν καλύτερα και παράλληλα έχουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση. Όλες οι καλλιέργειες των παραγωγών της είναι βιολογικές. Η βιολογική καλλιέργεια είναι απαραίτητη για την προώθηση του ζελέ σε φαρμακευτικές και καλλυντικές εταιρείες.

Επιλογή Αλόης

Μετά από ενδελεχή ερεύνα επέλεξε την ποικιλία BARBADENSIS MILLER, γιατί είναι αυτή με τα περισσότερα ενεργά συστατικά. Πάνω από 200, ωφέλιμα αλλά και αναγκαία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το 2015 μετά την ενηλικίωση των φυτών, έτσι ώστε να αποκτήσει όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες, ήρθε η ώρα της συγκομιδής. Παράλληλα άρχισε να υλοποιεί το χώρο επεξεργασίας της Αλόης, ώστε να δημιουργήσει τον πρώτο χυμό. Ο χυμός έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, αρχικά μέσω των φαρμακείων και έπειτα διαφόρων άλλων εμπορικών σημείων.

Aloe Vera Hellas εργοστασιακή μονάδα

Το 2017 δημιουργεί πλέον ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου Κρήτης. Το εργοστάσιο διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα, εργατικό δυναμικό με εξειδίκευση, αλλά και επιστημονικά στελέχη (τεχνολόγους τροφίμων και χημικούς). Υπό την επίβλεψή τους, αλλά και με συνεχείς αναλύσεις και μικροβιολογικούς ελέγχους διασφαλίζουν την άριστη ποιότητα των προϊόντων της. Διασφαλίζουν επίσης τη διατήρηση όλων των ιχνοστοιχείων, μετάλλων, αλλά και βιταμινών που προσφέρει η Αλόη. Η εργοστασιακή μονάδα λειτουργεί με την αναγνώριση του οργανισμού Global Food Safety Initiative (GFSI), πρότυπο FSSC 22000. Πρότυπο το οποίο αντιπροσωπεύει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση όχι μόνο στη διαχείριση, αλλά και στην ασφάλεια των τροφίμων. Έτσι εξασφαλίζει την άψογη ποιότητα των προϊόντων της, με σεβασμό στη φύση και στον άνθρωπο.

Το 2018, η εταιρεία ξεκινά τις εξαγωγές των προϊόντων της, τόσο σε ευρωπαϊκές χώρες, όσο και στην Αμερική. Έτσι ενισχύει την παρουσία και την εικόνα των Ελληνικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά και στηρίζει έτσι την εθνική οικονομία και ανάπτυξη.

Το 2020, καταξιωμένη πλέον στο χώρο, επεξεργάζεται το μεγαλύτερο ποσοστό καλλιεργειών αλόης στην Ελλάδα, για την εξυπηρέτηση της εγχώριας αγοράς και των εξαγωγών. Η παραγωγή της παρουσιάζει συνεχόμενη αύξηση και εξυπηρετεί και άλλες βιομηχανίες τροφίμων, συμπληρωμάτων διατροφής και καλλυντικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ανακύκλωση

Τα οφέλη της ανακύκλωσης ή ευρύτερα της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων είναι γνωστά και πλήρως τεκμηριωμένα. Η ανακύκλωση συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη, τόσο από οικονομικής όσο και από περιβαλλοντικής και κοινωνικής σκοπιάς. Έτσι λοιπόν, η εταιρεία δημιουργεί ένα πλήρες πρόγραμμα διαχείρισης λυμάτων, αλλά και ανακύκλωσης, φιλικό πάντα προς το περιβάλλον. Στο εργοστάσιο χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τα οποία τοποθετούν σε ξεχωριστούς κάδους και παράλληλα τα διανέμουν σε σταθμούς ανακύκλωσης.

Πιστοποιήσεις για όλα τα στάδια παραγωγής των προϊόντων της Aloe Vera Hellas:

  • Οι καλλιέργειες έχουν πιστοποιήσεις από τους Φορείς Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών προϊόντων, ΔΗΩ και IRIS.
  • Η γέλη και ο χυμός αλόης έχουν πιστοποίηση από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, ΔΗΩ. Αυτός δηλώνει ότι τον χυμό τον λαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο από αλόη βιολογικής καλλιέργειας (κωδικός GR-BIO-01).
  • Η διαδικασία παραγωγής χυμού και γέλης αλόης ακολουθεί τις απαιτήσεις του Food Safety System Certification (FSSC) 22000, ISO 22000:2018, ISO/TS 22002-1:2009 από τον Οργανισμό Πιστοποίησης TŪV AUSTRIA HELLAS, σε όλα τα στάδιά της, από την παραγωγή μέχρι και τη συσκευασία (Certificate Number: 20103200003699).

Όλα τα προϊόντα της έχουν πιστοποίηση από τον FDA (Food & Drug Administration) και είναι έτοιμα να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α. Έτσι μια ακόμη ελληνική εταιρεία θα διευρύνει τους ορίζοντες της σε αγορές, που οι καταναλωτές θα γνωρίσουν την κρητική βιολογική αλόη.