ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ & ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60€

Φυσικά Καλλυντικά: ο ρόλος τους στην αντιγήρανση!

Φυσικά Καλλυντικά: ο ρόλος τους στην αντιγήρανση!

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η #βιολογική αγορά #ομορφιάς και #φροντίδας #δέρματος αναπτύσσεται ραγδαία. Με τα χρόνια οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο ενημερωμένοι για το τι βρίσκεται μέσα στα προϊόντα φροντίδας του δέρματος τους και έχουν αρχίσει να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις για τις ανάγκες που έχει το δέρμα τους. 

Ως αποτέλεσμα, έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες νέες εταιρείες φροντίδας δέρματος για να καλύψουν αυτή τη νέα ζήτηση για ασφαλή προϊόντα φυσικής ομορφιάς. 

Φυσικά – Οργανικά Καλλυντικά

Πρώτον, ας είμαστε σαφείς σχετικά με τους όρους που πράγματι εννοούν οι όροι “οργανικό” και “φυσικό”.

 • Το βιολογικό αναφέρεται σε κάτι που παράχθηκε χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, συνθετικών λιπασμάτων, γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ),  ιοντίζουσας ακτινοβολίας, καθώς και αντιβιοτικών και αυξητικών ορμονών.
 • Φυσικό σημαίνει κάτι που αρχικά “υπήρχε μέσα” ή “προέρχεται από” τη φύση. Επιπλέον, αν κάτι είναι “πιστοποιημένο βιολογικό” ή “πιστοποιημένο φυσικό”, τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε πώς ο συγκεκριμένος οργανισμός πιστοποίησης ορίζει αυτούς τους όρους.

Γήρανση του δέρματος

Πολλά γεγονότα και συνήθειες προκαλούν τη γήρανση του δέρματός. Σε μερικά  δεν μπορούμε να αντιδράσουμε, κάποια όμως μπορούμε να επηρεάσουμε.

Εγγενής Γήρανση

Ένα πράγμα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε είναι η φυσική διαδικασία γήρανσης. Διαδραματίζει βασικό ρόλο. Με τον καιρό, όλοι έχουμε ορατές γραμμές στο πρόσωπό μας. Είναι φυσικό για το πρόσωπό μας να χάσει μέρος της νεανικής όψης του. Παρατηρούμε ότι το δέρμα γίνεται λεπτότερο και ξηρότερο. Τα γονίδια μας ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό πότε συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές. Ο ιατρικός όρος για αυτό το είδος γήρανσης είναι “εγγενής γήρανση”.

Εξωγενής Γήρανση

Μπορούμε να επηρεάσουμε έναν άλλο τύπο γήρανσης που επηρεάζει το δέρμα μας. Η επιλογή του περιβάλλοντος και της ζωής μας μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματός μας. Ο ιατρικός όρος για αυτό το είδος της γήρανσης είναι η “εξωγενής γήρανση”. Λαμβάνοντας μερικές προληπτικές ενέργειες, μπορούμε να επιβραδύνουμε τις επιπτώσεις που έχει αυτός ο τύπος γήρανσης στο δέρμα.

Τρόποι μείωσης της πρόωρης γήρανσης του δέρματος

Προστασία του δέρματος
 • Ο ήλιος παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Προστατεύστε το δέρμα σας από τον ήλιο κάθε μέρα. Μπορείτε να προστατέψετε το δέρμα σας αναζητώντας σκιά, καλύπτοντας το με ρούχα και χρησιμοποιώντας αντιηλιακό που είναι ευρέος φάσματος, με SPF 30 (ή υψηλότερο) και ανθεκτικό στο νερό. Πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθημερινά σε όλο το δέρμα που δεν καλύπτεται από ρούχα.
 • Εάν καπνίζετε, σταματήστε. Το κάπνισμα επιταχύνει σε μεγάλο βαθμό τη γήρανση του δέρματος. Προκαλεί ρυτίδες και θαμπή όψη. Οι καπνιστές που σταματούν παρατηρούν ότι το δέρμα τους φαίνεται πιο υγιές.
 • Καταναλώστε λιγότερο αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι ύπουλο για το δέρμα. Αφυδατώνει το δέρμα και με το χρόνο το βλάπτει συνολικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος.
 • Αποφύγετε τις επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου. Όταν κάνετε μια έκφραση του προσώπου, συμβάλλετε στους υποκείμενους μύες. Αν συρρικνώσετε επανειλημμένα τους ίδιους μύες για πολλά χρόνια, αυτές οι γραμμές γίνονται μόνιμες. Τα γυαλιά ηλίου π.χ. μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των γραμμών που δημιουργούνται γύρω από τα μάτια.
Διατροφή & Άσκηση
 • Κάντε μια υγιή, ισορροπημένη διατροφή. Τα ευρήματα από μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση άφθονων φρέσκων φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη βλαβών που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση του δέρματος. Τα ευρήματα από μελέτες έρευνας δείχνουν επίσης ότι μια δίαιτα που περιέχει πολλά ζάχαρα ή άλλους εκλεπτυσμένους υδατάνθρακες μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση.
 • Άσκηση τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Τα ευρήματα από μερικές μελέτες δείχνουν ότι η μέτρια άσκηση μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να δώσει στο δέρμα μια πιο νεανική εμφάνιση.
Καθαρισμός & Ενυδάτωση
 • Καθαρίστε απαλά το δέρμα σας και ενυδατώστε το σωστά και επιμελώς. Το τρίψιμο του δέρματος μπορεί να το ερεθίσει και να το κάνει πιο ευαίσθητο σε λοιμώξεις. Ερεθίζοντας το δέρμα επιταχύνεται η γήρανσή του.
 • Ο απαλός καθαρισμός βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων, του μακιγιάζ και άλλων ουσιών χωρίς να προκαλούνται δερματικοί ερεθισμοί. Τα #φυσικά και #βιολογικά #καλλυντικά βοηθούν σε αυτό. Πλύνετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα και μετά από έντονη εφίδρωση.
 • Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα προσώπου κάθε μέρα. Η ενυδατική κρέμα παγιδεύει νερό στο δέρμα, προσδίδοντάς της μια πιο νεανική εμφάνιση.

Share this post


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ

15% ΕΚΠΤΩΣΗ

Μάθετε πρώτοι για τα νέα προϊόντα και τις προσφορές μας.